Ο Μητσοτάκης στο «Takis Shelter»: «Ψηλά στην ατζέντα η προστασία των ζώων»

Ο Μητσοτάκης στο «Takis Shelter»: «Ψηλά στην ατζέντα η προστασία των ζώων» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Τάκη Προεστάκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Κρήτη, ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη και χθες βρέθηκε στο «Takis Shelter», το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει ο Τάκης Προεστάκης στην Ιεράπετρα. 

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τάκη Προεστάκη για όσα κάνει για τα αδέσποτα ζώα. Και χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και να δω από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο ζώων “Takis Shelter”», έγραψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε ότι «η προστασία των ζώων θα είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών μας».  

Ο Τάκης Προεστάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή «για πρώτη φορά αναγνώρισε επίσημα μια κυβέρνηση την αξία των εθελοντών και των φιλοζωικών σωματείων», μέσω νόμου. 

«Επιτέλους μπορούμε νόμιμα να βοηθάμε τα ζώα χωρίς να επιτρέπουν τον πόλεμο εις βάρος μας, χωρίς να μας πετάνε λάσπη ή να μας σέρνουν στα δικαστήρια και φυσικά χωρίς να μας χαρακτηρίζει κανένας αρμόδιος υπουργός ως “εμπόρους”», έγραψε σε ανάρτησή του. 

Στη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τάκης Προεστάκης εξέφρασε τις απόψεις του για το πώς μπορούν να βοηθηθούν τα ζώα που υποφέρουν στην Ελλάδα. «Άκουσε πολύ προσεκτικά όσα είπα και μάλιστα για αρκετά συμφωνήσαμε ήδη. Μπορεί να χρειαζόμαστε άλματα στην Ελλάδα για την προστασία των ζώων αλλά γίνονται για πρώτη φορά σοβαρά βήματα και χαίρομαι που αποτελώ μέρος τους», ανέφερε ακόμη στην ανάρτησή του ο δημιουργός του «Takis Shelter». 

Ο Τάκης Προεστάκης στο παρελθόν εργαζόταν ως DJ και στη συνέχεια είχε δικό του κλαμπ. Η δημιουργία του καταφυγίου ουσιαστικά προέκυψε έπειτα από μία τυχαία επίσκεψή του σε χωματερή. «Εκεί συνάντησα ένα σκυλί που ήταν τραυματισμένο. Το κόκαλό του εξείχε από το κορμί του. Και το λυπήθηκα. Το μάζεψα, το πήγα στον κτηνίατρο, δεν ήξερα πού να το αφήσω αφότου έγινε καλά, οπότε το πήγα πάλι πίσω στη χωματερή. Αλλά το επισκεπτόμουν κάθε μέρα. Και είχα δεθεί με το σκυλί αυτό», είχε περιγράψει σε συνέντευξή του στη LiFO. 

«Όμως στη χωματερή είχε κι άλλα σκυλιά. Κι έτσι κατέληξα να δεθώ με περίπου 70 σκυλιά στη χωματερή, που με περίμεναν κάθε μέρα. Τότε είχα φύγει κι από το νάιτ κλαμπ κι ήμουν οικονομικά άνετος. Επειδή αυτά τα σκυλιά της χωματερής ήταν άρρωστα και εγώ τα έκανα καλά και με περίμεναν κάθε μέρα, ορισμένοι που περνούσαν από τη χωματερή με απείλησαν πως θα τα σκοτώσουν. Τους είπα να μου δώσουν έναν μήνα διορία για να βρω πού θα τα πάω», είχε πει ακόμη. 

Έτσι, αγόρασε ένα χωράφι και δημιούργησε καταφύγιο, που πλέον από πέντε είναι 50 στρέμματα, έχει εθελοντές και ο ίδιος υπολογίζει ότι έχει βοηθήσει περίπου 2.000 σκυλιά, ενώ το έργο του έχει απασχολήσει και διεθνή ΜΜΕ.  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM