Μενίδι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

Μενίδι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον Μάριο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου Σουλούκου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι, οι αρχές εντόπισαν τους δράστες.

Ο 11χρονος Μάριος από το Μενίδι στις 9 Ιουνίου 2017 έπεσε νεκρός στην αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών. Οι δύο άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες έχουν παραπεμφθεί ήδη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από το όπλο του πρώτου φαίνεται πως έφυγε η βολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονος Μάριο, ενώ ο δεύτερος επίσης πυροβολούσε στον αέρα, για γιορτή, που είχαν σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 

Οι δύο άνδρες είχαν κληθεί για ανάκριση, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση. Πλέον, καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματική ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η οικογένεια του 11χρονου έχει πετύχει την καταδίκη του δημοσίου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, το οποίο έχει υποχρεωθεί στην καταβολή αποζημίωσης περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, καθώς κρίθηκε ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, μέσω της ΕΛΑΣ, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή και ειδικά με το ζήτημα της παράνομης χρήσης όπλων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM