Ο ΠΟΥ καλεί τις χώρες να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία: «Βέβαιο ότι θα χτυπήσει»

ΠΟΥ: Καλεί τις χώρες να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Να εφαρμόσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να είναι προετοιμασμένες για την επόμενη πανδημία κάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τις χώρες.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε τις χώρες να τηρήσουν προηγούμενες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ που διεξάγεται στην Γενεύη από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι είναι η ώρα για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων με στόχο την πρόληψη της επόμενης πανδημίας.

«Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε», είπε προειδοποιώντας ότι η επόμενη πανδημία «είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την πόρτα».

«Αν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε ποιος θα τις κάνει; Και αν δεν τις κάνουμε τώρα, τότε πότε;», είπε.

Η δεκαήμερη συνέλευση του ΠΟΥ συμπίπτει με την 75η επέτειο από την ίδρυσή του και θα συζητήσει τα παγκόσμια προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους και τις μελλοντικές πανδημίες.

Οι 194 χώρες μέλη διαπραγματεύονται μεταρρυθμίσεις στους δεσμευτικούς κανόνες που ορίζουν τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση διεθνούς απειλής για την υγεία και επεξεργάζονται μία ευρύτερη συνθήκη πανδημίας που αναμένεται να επικυρωθεί τον επόμενο χρόνο.

«Μια δέσμευση αυτής της γενιάς επί συμφωνίας για τις πανδημίες είναι σημαντική, διότι αυτή είναι η γενιά που δοκίμασε πόσο φοβερός μπορεί να γίνει ένας μικρός ιός», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Οι χώρες μέλη θα συζητήσουν εντός της ημέρας τον προϋπολογισμό 2024-2025 του ΠΟΥ, ο οποίος περιλαμβάνει αύξηση των ετήσιων εισφορών των χωρών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προσκάλεσε την Ταϊβάν να συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση του οργανισμού, παρά την επιμονή της Ταϊπέι ότι η υποστήριξη για τη συμμετοχή της έχει αυξηθεί.

Η ετήσια συνέλευση αποφάσισε σήμερα να μην απευθύνει πρόσκληση στην Ταϊβάν για να συμμετάσχει υποχωρώντας στις πιέσεις της Κίνας και του Πακιστάν. Τα Νησιά Μάρσαλ και το Εσουατίνι τοποθετήθηκαν υπέρ της συμμετοχής της Ταϊβάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση του Kyiv Independent: «Αηδία, ντροπή και, στο τέλος, ματαιότητα» για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

Διεθνή / Σφοδρή επίθεση Kyiv Independent για συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Αηδία, ντροπή και, στο τέλος, ματαιότητα»

Το Kyiv Independent κατακεραυνώνει τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: ο Πούτιν θριάμβευσε, ενώ ο Τραμπ ταπεινώνει την Ουκρανία - Μια καυστική ανάλυση για την παγκόσμια διπλωματία και την απειλή κατά της ουκρανικής ανεξαρτησίας
LIFO NEWSROOM
Η ICE θέλει να διπλασιάσει τους συλληφθέντες μετανάστες μέχρι το τέλος της χρονιάς σε 107.000

Διεθνή / Η ICE θέλει να διπλασιάσει τους συλληφθέντες μετανάστες μέχρι το τέλος της χρονιάς σε 107.000

Η διαρροή από τη Washington Post αποκαλύπτει σχέδιο της ICE για διπλασιασμό των θέσεων κράτησης μεταναστών με νέα mega‑κέντρα και προσωρινές δομές, χρηματοδοτούμενο με $45 δισ.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Νύχτα κόλασης στο Βελιγράδι - Αντικυβερνητικοί συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Νύχτα κόλασης στο Βελιγράδι - Αντικυβερνητικοί συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Βούτσιτς

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συγκλονίζουν συχνά τη Σερβία μετά την κατάρρευση γείσου οροφής σιδηροδρομικού σταθμού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους
LIFO NEWSROOM
Χωρίς συμφωνία η συνάντηση στην Αλάσκα: «Θετική» την αξιολογεί ο Πούτιν - Στον Ζελένσκι πετάει τη μπάλα ο Τραμπ

Διεθνή / Χωρίς συμφωνία στην Αλάσκα: Στον Ζελένσκι πετάει τη μπάλα ο Τραμπ - «Θετική» αξιολογεί τη συνάντηση ο Πούτιν

Σε σύντομη, κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι Τραμπ και Πούτιν έκαναν λόγο για «εποικοδομητικές» συνομιλίες κατά τις οποίες σημειώθηκε «πρόοδος», χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM