Μητσοτάκης από Βόλο: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές- Κάποιοι ετοιμάζουν κυβέρνηση συνενοχής

Μητσοτάκης από Βόλο: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές- Κάποιοι ετοιμάζουν κυβέρνηση συνενοχής Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στον Βόλο ζήτησε την ψήφο των πολιτών για «μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή». 

«Σε δέκα μέρες από σήμερα θα έχουμε την μεγάλη νίκη, τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Θα μας δώσετε την εντολή να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Γιατί κάποιοι, που είναι σήμερα στη Θεσσαλία, στη Λάρισα ονειρεύονται και πάλι την εξουσία, απειλώντας μας ότι την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Πράγματι θα είναι αλλιώς, διότι όλα είναι αλλιώς και σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν» τόνισε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών

«Λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε τους λόγους.

«Είναι οι πιο σημαντικές, γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες». 

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία, όπως είπε, η κυβέρνηση. Και τόνισε ότι όλα όσα υποσχέθηκε το 2019 τα έκανε πράξη παρά τις μεγάλες δυσκολίες. «Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. H χώρα βρίσκεται κοντά στη κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που όμως για να την πάρουμε χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποιοι ετοιμάζουν κυβέρνηση συνενοχής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην «κυβέρνηση ηττημένων», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάποιοι ετοιμάζονται να βαφτιστούν νικητές, ηττημένοι, για να κάνουν κυβέρνηση ανοχής, συνενοχής, όπως την ονομάζουν. Θα το είδατε και χθες στην τηλεμαχία. Φώναζαν τόσο καιρό για να γίνει ντιμπέιτ και έγινε το ντιμπέιτ, για να φανεί τι; Ότι μόνον η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα βάλει νέους φόρους, ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα κόψει επιδόματα».

Σημείωσε δε, ότι «όλοι μιλούσαν με λόγια και όχι αριθμούς. Άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι, άλλα απαντούσαν, γι' αυτό και έπεσε σιωπή όταν εγώ πρότεινα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα, είτε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, είτε την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

»Εμείς έχουμε σχέδιο, συγκροτημένο πρόγραμμα -είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με αυτό- και απέναντί μας έχουμε ένα χάος.  Με προτάσεις, υποτίθεται, συνεργασίας από αταίριαστους εταίρους, με ανατριχιαστικές απόψεις που ξεκινούσαν από την αλλαγή νομίσματος μέχρι την κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

»Κοιτάξτε, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης που μιλά με ακατανόητες γλώσσες, μπορώ όμως να διακρίνω τον γκρεμό που μας οδηγούν. Επιμένω, λοιπόν, ότι σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, από συνέπεια, από συνέχεια. Από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της. Δεν έχει ανάγκη ούτε από πειράματα, ούτε από τυχοδιωκτισμούς, ούτε από ναυάγια».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM