Βρετανία: Το κουφάρι μιας φάλαινας 30 τόνων σε παραλία έγινε τουριστική ατραξιόν

Φάλαινα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Το κουφάρι μιας φάλαινας βάρους 30 τόνων που πέθανε αφού ξεβράστηκε στο Μπρίτλινγκτον της Βρετανίας απομακρύνθηκε σε μια επιχείρηση που περιγράφεται από τις τοπικές αρχές ως η «μεγαλύτερη του είδους της» στην περιοχή.

Η 17 μέτρων φάλαινα εξελίχθηκε σύντομα σε μακάβρια τουριστική ατραξιόν αφού πέθανε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να επιστρέψει στη θάλασσα. 

Προσωπικό ασφαλείας αναπτύχθηκε γύρω από το κήτος προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, καθώς πολλοί επισκέπτες έφθαναν στο σημείο για να βγάλουν selfies

Οι ζωολόγοι δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί η φάλαινα, που πιστεύεται ότι είναι ένα νεαρό αρσενικό, κατέληξε να ξεβραστεί στην παραλία. Αναμένεται να διενεργηθεί αυτοψία για να προσπαθήσει να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Πάντως, οι τοπικές αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν το σύνολο του κήτους με εκσκαφείς και ανυψωτικά μηχανήματα ενώ οι δρόμοι και τα μονοπάτια προς την παραλία έκλεισαν για την επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πτώματα των ξεβρασμένων φαλαινών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς είναι γνωστό ότι εκρήγνυνται κατά την αποσύνθεσή τους.

Οι φάλαινες γίνονται επίσης στόχος κλεφτών που θέλουν να επωφεληθούν από το παράνομο εμπόριο τμημάτων του σώματος τους. Το 2020, για παράδειγμα αφαιρέθηκαν εν μία νυκτί τα οστά των σαγονιών ενός κοπαδιού φαλαινών που πέθαναν στις ακτές του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μικροπλαστικά και τα «αιώνια» χημικά ένοχα για την αύξηση των περιστατικών καρκίνου

Περιβάλλον / Τα μικροπλαστικά και τα «αιώνια» χημικά ένοχα για την αύξηση των περιστατικών καρκίνου

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα μικροπλαστικά και τα «αιώνια» πλαστικά δηλητηριάζουν το περιβάλλον, την τροφική αλυσίδα και τον ανθρώπινο οργανισμό και ευθύνονται για πολλές ορμονικές διαταραχές, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM
Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Περιβάλλον / Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Μετά από 40 χρόνια, η μικροσκοπική αράχνη Aulonia albimana εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ - Η ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές επανεμφανίσεις εξαφανισμένων ειδών στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM