Παρίσι: Απεργοί εισέβαλαν στα γραφεία της LVMH και άναψαν καπνογόνα

Παρίσι: Απεργοί εισέβαλαν στα γραφεία της LVMH και άναψαν καπνογόνα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ακόμη μία μέρα απεργιών βιώνει σήμερα στη Γαλλία ενάντια στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν, με απεργούς να εισβάλουν στα γραφεία της εταιρείας της LVMH

Όπως έγινε γνωστό, δεκάδες απεργοί εισέβαλαν στα γραφεία του τεράστιου ομίλου που βρίσκεται κοντά στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι. Πρόκειται για την εταιρεία που περιλαμβάνει την Louis Vuitton και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο, Μπερνάρ Αρνό.

Περισσότεροι από 400 απεργοί έφυγαν από μια γενική διεπαγγελματική συνέλευση στην Gare de Lyon και πήραν το μετρό για την αιφνιδιαστική αυτή δράση στη διεύθυνση Montaigne 22, κοντά στα Ηλύσια Πεδία. Ωστόσο, δεν μπήκαν στο γειτονικό κατάστημα της Louis Vuitton.

«Ο δρόμος είναι δικός μας», φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κτίριο, με πολλούς να εισβάλουν σε αυτό και στη συνέχεια να αποχωρούν μετά από μερικά λεπτά χωρίς βιαιότητες.  Για λίγα λεπτά, κόκκινα καπνογόνα πλημμύρισαν την αίθουσα εισόδου του κτιρίου. 

Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, «λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των εργοδοτών» με τα συνθήματα να έχουν αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα. Αρκετοί κόλλησαν αυτοκόλλητα στον προθάλαμο της LVMH, αλλά πολλοί από αυτούς ζήτησαν επίσης να μη γίνουν ζημιές.

Με πληροφορίες από Libération

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για να κυριαρχεί ως το 2028: Συγκέντρωσε 600 εκατ. δολάρια, στοχεύει το 1 δισ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί τεράστια πολιτική επιρροή ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026, επιδιώκοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι και το 2028
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM