ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Τετάρτη-Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για το Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Τετάρτη-Αντιδράσεις στο Ν/σ Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σε παναττική κινητοποίηση με στάση εργασίας μεταξύ 11:00 - 15:00, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στόχος είναι η «αποτροπή της ιδιωτικοποίησης» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 π.μ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

«Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσθέτει ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

«Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία". Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Καταλήγει ότι «ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει Κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM