No.1

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Mozart - Requiem

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Mozart - Requiem Facebook Twitter
0

Το εμβληματικό Ρέκβιεμ του Wolfgang Amadeus Mozart θα παρουσιάσουν οι Μουσικοί της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής τη Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπόρου της ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Το μυστηριακό, κύκνειο άσμα του Mozart, αποκτά νέα διάσταση μέσα από τους μοναδικούς ήχους των οργάνων εποχής της Καμεράτα, που την κατατάσσουν στις σημαντικότερες ορχήστρες διεθνώς σε ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες. Απόκοσμες μελωδίες από τρομπόνια και φαγκότα εποχής, καθώς και από τα σπάνια basset horns, που απασχόλησαν το συνθέτη τόσο έντονα προς το τέλος της ζωής του, θα πλημμυρίσουν την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε μια μυσταγωγική συναυλία αφιερωμένη στο Θείο Πάθος.

Μουσική
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ