Μήδεια, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Μήδεια, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Facebook Twitter
0

Δύο εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την κλασική περίοδο της μουσικής παρουσιάζουν Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στη συναυλία αυτή, το κοινό θα έρθει πιο κοντά στον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου και θα ανακαλύψει το μονόπρακτο μελόδραμα Μήδεια του τσέχου συνθέτη Georg Benda [Γκέοργκ Μπέντα], που έζησε στα χρόνια του Μότσαρτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες. H διακεκριμένη ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο σε δική της μετάφραση στα ελληνικά.


Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φίλοι της «κλασικής» μουσικής θα απολαύσουν επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 41 («του Διός»), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού.

Στο πόντιουμ, ο τσεμπαλίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Ο Χρυσικόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, είναι γνωστός για τις γεμάτες φρεσκάδα, πρωτότυπες και δραματικές προσεγγίσεις του. Τακτικός συνεργάτης των Μουσικών της Καμεράτας, έχει διευθύνει πολλές φορές την Ορχήστρα σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου εντός και εκτός Ελλάδος.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT