Η Νότια Αφρική θα στέλνει 12 γατόπαρδους το χρόνο στην Ινδία - Η προσπάθεια να αναβιώσει το είδος

Η Νότια Αφρική θα στέλνει 12 γατόπαρδους το χρόνο στην Ινδία - Η προσπάθεια να αναβιώσει το είδος Facebook Twitter
0

Η Νότια Αφρική υπέγραψε συμφωνία για την εισαγωγή δεκάδων αφρικανικών γατόπαρδων στην Ινδία μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει την αποστολή 12 γατόπαρδων τον χρόνο με το πρώτο «γκρουπ» να αναχωρεί τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σκοπός της αποστολής αυτής είναι η Νότια Αφρική να βοηθήσει την Ινδία στη δημιουργία ενός «βιώσιμου και ασφαλούς πληθυσμού γατόπαρδων». 

Οι ασιατικοί γατόπαρδοι εξαφανίστηκαν από την Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του 1940 εξαιτίας του υπερβολικού κυνηγιού και της απώλειας των φυσικών τους περιβαλλόντων. 

Το 2020 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι οι αφρικανικοί γατόπαρδοι, ένα διαφορετικό υποείδος, μπορούν να εισαχθούν στη χώρα σε μια «προσεκτικά επιλεγμένη τοποθεσία» σε πειραματική πλαίσιο. 

Η Ινδία παρέλαβε πέρυσι οκτώ γατόπαρδους από τη Ναμίμπια που απελευθερώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Κούνο στο κρατίδιο Μάντια Πραντές. Το πάρκο, 320 χιλιόμετρα νότια του Νέου Δελχί, είναι ένα καταφύγιο άγριας ζωής με άφθονα θηράματα και λιβάδια.

Ωστόσο, ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η μεταφορά των γατόπαρδων μπορεί να μην είναι επιτυχής, καθώς τα καταφύγια βρίσκονται κοντά σε πυκνοκατοικημένα χωριά.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM