Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που παίρνουμε πριν δοκιμάσουμε ένα νόστιμο πιάτο, είναι το κρασί με το οποίο θα το συνοδεύσουμε. Συχνά, μάλιστα, το κρασί γίνεται το κριτήριο με το οποίο επιλέγουμε τι θα φάμε. Είναι ο παράγοντας που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε γαστρονομική εμπειρία, άλλωστε.

Με έντονο λευκοκίτρινο χρώμα και πράσινες ανταύγειες, η ποικιλία Παύλος από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου έρχεται να γίνει ο δικός μας οδηγός. Από την πρώτη κιόλας γουλιά αισθανόμαστε την ισορροπημένη οξύτητα και όγκο, ενώ η μακρά του επίγευση τον καθιστά ακόμη πιο ξεχωριστό. Κι η μυρωδιά του, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη: έντονα, πρωτογενή αρώματα αχλαδιού, μήλου, λευκόσαρκου ροδάκινου, όλα αρμονικά «δεμένα» με νότες από γιασεμί.

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Διαλέγοντας τον Παύλο, αυτόματα γνωρίζουμε τα πιάτα που θα γευτούμε. Κι αυτό γιατί ο φρουτώδης χαρακτήρας του τον καθιστά ιδανικό για πιάτα με φρούτα, αλλά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Ο όγκος και η δομή του, όμως, είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να σταθεί εξίσου καλά πλάι σε συνταγές με λευκά κρέατα.

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter


Ο γαστρονομικός αυτός οίνος ξεκίνησε το «ταξίδι» του πριν από μία πενταετία. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, από την προσπάθεια αναβίωσης κι ανάδειξης των ελληνικών ποικιλιών από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου. Άγνωστος κι αχαρτογράφητος ακόμη, ο Παύλος προέρχεται από πειραματισμούς, μικροοινοποιήσεων και αλλαγές πολλών συντελεστών. 

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Τα σταφύλια από τα ζακυνθινά αμπελοτόπια, ύστερα από εκτενείς μετρήσεις και διαλογή, οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους με βάση την πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία των οινολόγων των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Και το αποτέλεσμα, τους δικαιώνει. 

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Η ποικιλία Παύλος αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία Facebook Twitter

Με το λευκοκίτρινο χρώμα του και τις φρουτένιες νότες του, ο Παύλος γίνεται το κρασί που αναβαθμίζει κάθε γαστρονομική εμπειρία. Με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, αναδεικνύει τα αγαπημένα μας πιάτα και πηγαίνει την απόλαυση στο επόμενο βήμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ