Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο: «Δεν τρώνε όλοι γαλοπούλα και χοιρινό»

Πιάτα με φαγητό σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ: Stephanie McCabe on Unsplash
0

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια ακόμη ευκαιρία συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα.

Το κρέας, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει την τιμητική του και «παντρεύεται» με πατάτες, ρύζι αλλά και ιδιαίτερες σαλάτες.

Με αφορμή τα εορταστικά τραπέζια, η γαστρονομική ιστοσελίδα Chef's Pencil δημιούργησε έναν χάρτη που δείχνει ποια είναι τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο.

Χριστούγεννα με γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα και προτιμάται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μεταξύ άλλων. Σύμφωνα πάντα με το Chefs' Pencil, η γαλοπούλα φαίνεται να είναι και το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο πιάτο και στη χώρα μας.

Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν και το χοιρινό κρέας είναι ένα παραδοσιακό βασικό προϊόν, η γαλοπούλα είναι δημοφιλής από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η ανώτερη τάξη δέχθηκε επιρροή από τη γαλλική μαγειρική. Συνήθως είναι γεμιστή με κιμά, κουκουνάρια και κάστανα».

Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο -Έκπληξη τι τρώνε στην Ελλάδα Facebook Twitter

Σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, επιλέγουν, μεταξύ άλλων, θαλασσινά. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ψάρι συνδέεται με την θρησκεία και η παραμονή των Χριστουγέννων θεωρείται τελευταία ημέρα της νηστείας, όποτε το κρέας μένει εκτός μενού.

Για παράδειγμα στην Αυστρία, το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει κυπρίνο τηγανισμένο σε βούτυρο  με ποικιλία λαχανικών και πατάτες, ενώ στην Πολωνία τον πανάρουν και τον τηγανίζουν.

Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο -Έκπληξη τι τρώνε στην Ελλάδα Facebook Twitter

Δημοφιλές πιάτο σε χώρες του κόσμου είναι, φυσικά, το χοιρινό. Στην Ισπανία το σιγοψήνουν και το σερβίρουν με καραμελωμένες πατάτες και κρεμμύδια. Από την άλλη στη Σουηδία, πρωταγωνιστής του τραπεζιού είναι το Julskinka, χοιρινό ζαμπόν, του οποίου πρώιμες «συνταγές» αναφέρονται ακόμα και σε μύθους σκανδιναβικών θεών.

Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο -Έκπληξη τι τρώνε στην Ελλάδα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM