Τίγρης της Σιβηρίας κατακρεούργησε μεγάλη αρκούδα σε φυσικό πάρκο

Τίγρης της Σιβηρίας κατακρεούργησε μεγάλη αρκούδα σε φυσικό πάρκο Facebook Twitter
Μια αρσενική τίγρη Amur ονόματι Odyr επιτέθηκε στην αρκούδα Ωστόσο, η ίδια η τίγρης δεν τραυματίστηκε
0

Στο έδαφος της ουδέτερης ζώνης του καταφυγίου Bolshekhekhtsirsky στην επικράτεια Khabarovsk, βρέθηκε ένα κατακρεουργημένο πτώμα αρκούδας. Όπως όλα δείχνουν, μία τίγρης Amur ή τίγρης Σιβηρίας σκότωσε το άγριο ζώο, αναφέρει το RIA Novosti.

Η Τίγρη της Σιβηρίας, γνωστή και ως Τίγρη του Αμούρ απαντάται στην Άπω Ανατολή της Σιβηρίας, κυρίως στην Οροσειρά Σιχοτέ-Αλίν. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί. 

Σύμφωνα με την κοινή διεύθυνση κρατικών φυσικών καταφυγίων και εθνικών πάρκων της περιοχής Priamurye, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη νότια περιοχή του καταφυγίου, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν τα απομεινάρια από μια συμπλοκή μεταξύ δύο ζώων.

Σημειώνεται ότι η νεκρή αρκούδα ήταν εντυπωσιακού μεγέθους. Πιθανώς, μια αρσενική τίγρη Amur ονόματι Odyr τη σκότωσε. Ωστόσο, η ίδια η τίγρης, όπως φαίνεται, δεν τραυματίστηκε.

«Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί λόγω της έλλειψης αιματηρών λεκέδων στη θέση που ξεκουράστηκε (σ.σ μετά τη μάχη), και που βρήκαμε δίπλα στο μισοφαγωμένο κουφάρι μιας αρκούδας», σημείωσε ο ειδικός.

Μέσα στο καλοκαίρι, τίγρεις Amur επανειλημμένα επιτέθηκαν σε αρκούδες, συμπεριλαμβανομένων αιλουροειδών των Ιμαλαΐων.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Η Αθήνα φλέγεται / Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Έχει αρκετό πράσινο η Αθήνα; Έχει τα σωστά δέντρα και τι προσφέρουν αυτά; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πνεύμονες πρασίνου και τα πάρκα της πόλης; Τι γίνεται με τα δέντρα που θα κοπούν για το μετρό; Ο αρχιτέκτονας δρ. Θωμάς Δοξιάδης εξηγεί.
M. HULOT