Κακοκαιρία: Το χαμηλό βαρομετρικό Denise «χτυπά» τη χώρα - Πού θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η κακοκαιρία Denise «σφυροκοπά» τη χώρα - Πού θα κινηθεί τις επόμενες ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Η κακοκαιρία που προκάλεσε το χαμηλό βαρομετρικό Denise «σφυροκοπά» περιοχές της χώρας και αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της και τις επόμενες ώρες, συνοδευόμενη από έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρεάζουν τη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, έως και το βράδυ.

Ειδικότερα, από το πρωί η κακοκαιρία επηρεάζει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Στη συνέχεια το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Κατά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει και για τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο έως το μεσημέρι.

Αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει το ΕΑΑ, εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές σε περιοχές, με το Ρίο να είναι στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. 

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 περίπου σήμερα. Παράλληλα, παρουσιάζεται και πίνακας με τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως την ίδια ώρα.

καιρός Facebook Twitter

καιρός Facebook Twitter


Το επίπεδο επικινδυνότητας του επεισοδίου βροχόπτωσης για την Τετάρτη 23/11 παραμένει ίσο με 3, σε συμφωνία με την αρχική εκτίμηση.

Οι νότιοι και νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και από το απόγευμα τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις νησιωτικές και στις νοτιοανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Στον χάρτη απεικονίζεται η αθροιστική βροχή που αναμένεται σήμερα και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

καιρός Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM