Η Adidas θα συνεχίσει να πουλά τα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ, χωρίς το εμπορικό σήμα Yeezy

Η Adidas θα συνεχίσει να πουλά τα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ, χωρίς το εμπορικό σήμα Yeezy Facebook Twitter
0

Η Adidas έχει ανακοινώσει τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Κάνιε Γουέστ, μετά τα αντισημιτικά του παραληρήματα, ωστόσο θα συνεχίσει να πουλάει την επικερδή σειρά αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων του, χωρίς το εμπορικό σήμα Yeezy.

Η εταιρεία επεσήμανε πως είναι η μοναδική κάτοχος όλων των δικαιωμάτων σχεδιασμού της σειράς Yeezy, τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα μελλοντικά χρώματα και εκδόσεις. Η πώληση των αθλητικών παπουτσιών με το εμπορικό σήμα της Adidas θα εξοικονομήσει στην εταιρεία περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές δικαιωμάτων και αμοιβές μάρκετινγκ.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα αξιοποιήσουμε το υπάρχον απόθεμα με τα ακριβή σχέδια που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε» δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής οικονομικών της επιχείρησης.

Τα προϊόντα Yeezy είχαν πωλήσεις αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περσινή χρονιά,  αντιπροσωπεύοντας το 8% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, σύμφωνα με τη Morgan Stanley. Η σειρά βοήθησε, επίσης, την Adidas να «ανοίξει» τις δραστηριότητές της και σε άλλα καταστήματα λιανικής. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: «Θάνατος στον Χαμενεΐ» - Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Τεχεράνης

Διεθνή / Ιράν: «Θάνατος στον Χαμενεΐ» - Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Τεχεράνης

Τουλάχιστον 48 διαδηλωτές και 14 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τη 13η ημέρα των μαζικών διαδηλώσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM