Μακρόν: Δεν θέλουμε να γίνει παγκόσμιος πόλεμος

Μακρόν: Δεν θέλουμε να γίνει παγκόσμιος πόλεμος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο πόλεμο με αφορμή τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

«Δε θέλουμε παγκόσμιο πόλεμο. Βοηθάμε την Ουκρανία να αντισταθεί στο έδαφός της και ποτέ για να επιτεθεί στη Ρωσία. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», έγραψε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

«Θα στείλουμε ραντάρ και πυραύλους για αντιαεροπορική άμυνα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ουκρανούς από επιθέσεις, ιδιαίτερα από επιθέσεις με drones», δήλωσε. Επανέλαβε επίσης ότι εξετάζει την παράδοση επιπλέον αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR: «Έχουμε ήδη παραδώσει 18» από την έναρξη του πολέμου, «εργαζόμαστε για την παράδοση άλλων έξι, σε συνεργασία με τη Δανία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περί πυρηνικού πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι «η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα, όπως και η Γαλλία», συμπληρώνοντας πως «όσο λιγότερο μιλάμε για αυτά και όσο λιγότερο τα χρησιμοποιούμε για να απειλήσουμε, τόσο περισσότερο αξιόπιστοι γινόμαστε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε επίσης ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κάθε φορά που θα κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος που μπορεί να υπάρξει στη σημερινή κρίση είναι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάτι που, όπως σημείωσε, θα είναι προς όφελος τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας. Προέβλεψε ωστόσο ότι οι εχθροπραξίες θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες ακόμη προειδοποιώντας ότι «θα περάσουμε τον χειμώνα σε κατάσταση πολέμου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM