Τα κλιματιζόμενα καταστήματα στη Γαλλία πρέπει να κρατούν κλειστές τις πόρτες- αλλιώς πρόστιμο

Η Γαλλία θα υποχρεώσει κλιματιζόμενα καταστήματα να κρατούν κλειστές τις πόρτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CAROLINE BLUMBERG
0

Η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ ανακοίνωσε την έκδοση διαταγμάτων που θα υποχρεώνουν τα κλιματιζόμενα καταστήματα να κλείνουν τις πόρτες και θα προβλέπουν μείωση των φωτεινών διαφημίσεων για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Τις προσεχείς ημέρες θα εκδώσω δύο διατάγματα: το πρώτο θα γενικεύει την απαγόρευση φωτεινών διαφημίσεων, ανεξαρτήτως του μεγέθους της πόλης, ανάμεσα στην 01.00 και τις 06.00, με την εξαίρεση αεροδρομίων και σιδηροδρομικών σταθμών», δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD).

«Και το δεύτερο θα απαγορεύει στα καταστήματα να έχουν ανοικτές τις πόρτες όταν θα λειτουργεί ο κλιματισμός και η θέρμανση. Ανοικτές πόρτες σημαίνει 20% περισσότερη κατανάλωση... είναι παράλογο», πρόσθεσε.

Ορισμένες γαλλικές πόλεις όπως Λυών, Μπεζανσόν και Παρίσι έχουν εκδώσει δημοτικές αποφάσεις από τα μέσα Ιουλίου, όταν η Γαλλία επλήγη από το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τις οποίες τα κλιματιζόμενα καταστήματα υποχρεούνται να κλείνουν τις πόρτες τους, επί ποινή προστίμου.

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να γενικεύσει την απαγόρευση σε ολόκληρη την χώρα, με προβλεπόμενο πρόστιμο τα 750 ευρώ. Αρχικά όμως η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των καταστηματαρχών.

Μέχρι σήμερα η φωτεινή διαφήμιση απαγορεύεται στο διάστημα από 01.00 μέχρι 06.00 σε πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 800.000 κατοίκων. Σε μεγαλύτερες πόλεις οι κανόνες εξαρτώνται από το τοπικό ρυθμιστικό πλαίσιο, εάν υφίσταται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM