ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Φωτιά στον Έβρο: Στις παρυφές του δάσους Δαδιάς το μέτωπο - Χωρίς ρεύμα το χωριό

Φωτιά στον Έβρο: Στις παρυφές του δάσους Δαδιάς το μέτωπο - Απογειώθηκαν εναέρια μέσα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τον Έβρο, με την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς να συνεχίζει να καίει στις παρυφές του εθνικού πάρκου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας επέστρεψαν εκ νέου στην περιοχή τα εναέρια μέσα, με 291 πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο και εννέα ομάδες πεζοπόρων

Παρότι η φωτιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ασθενών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε εξαιρετικά το ότι οι φλόγες κινούνταν σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην περιοχή, από τις 3 τα ξημερώματα το χωριό Δαδιά δεν έχει ηλεκτροδότηση. Στρατός, δήμος και κάτοικοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά του χωριού, απόφαση που ελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού. 

Δορυφορική εικόνα του METEOSAT-11 κατέγραψε τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας στον Έβρο. Οι ΒΑ άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα χθες ο καπνός να μεταφερθεί πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 χλμ. 

Φωτιά στον Έβρο: Στις παρυφές του δάσους Δαδιάς το μέτωπο - Απογειώθηκαν εναέρια μέσα Facebook Twitter
Φωτ.: meteo.gr
Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM