Ο Κυμπουρόπουλος έφυγε από εκδήλωση- «Αντίκρισα αυτό που με φοβίζει, μια είσοδο με σκαλιά»

Ο Κυμπουρόπουλος έφυγε από εκδήλωση στο Προεδρικό- «Αντίκρισα αυτό που με φοβίζει, μια είσοδο με σκαλιά» Facebook Twitter
0

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του, μέσω των social media, για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από εκδήλωση, επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με μια είσοδο με σκαλοπάτια. 

Ο ευρωβουλευτής ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση, στην οποία όμως δεν κατάφερε να μπει, καθώς, όπως περιέγραψε σε ανάρτησή του, αντίκρισε το θέαμα που πάντα τον φοβίζει: μια είσοδο με αρκετά σκαλιά.  

«Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου... Ήμουν καλεσμένος σε μια επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει... Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου!», έγραψε ο ευρωβουλευτής. 

Εκείνη τη στιγμή, τόνισε, δεν ήταν μόνο ο ίδιος σε αυτό το σημείο. «Ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή!», υπογράμμισε. 

Τελικά, άφησε πίσω του την εκδήλωση «απογοητευμένος». «Αλλά αν δεν δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;», κατέληξε στην ανάρτησή του. 

Αρχικά, η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου παρερμηνεύθηκε ότι αναφερόταν σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χθες η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Όμως, λίγο αργότερα ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως η ανάρτησή του δεν αφορούσε την εν λόγω εκδήλωση και υπογράμμισε πως το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο. 

«Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον και την στάση με την οποία στέκεστε στο περιστατικό. Προς διευκρίνιση, το περιστατικό ΔΕΝ έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο», ανέφερε σε νεότερη ανάρτηση ο κ. Κυμπουρόπουλος. 

Η συζήτηση για την προσβασιμότητα είναι μεγάλη και απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση, υπογράμμισε. «Σημασία δεν έχει πού γινόταν η εκδήλωση. Σημασία για μένα έχει ότι κάθε ημέρα καταβάλλουμε μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας επίσης ότι το περιστατικό δεν συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο. «Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM