Βρετανία: Εκτός κούρσας διαδοχής ο πρώην υπουργός, Σάτζιντ Τζάβιντ - Οι οκτώ υποψήφιοι

Βρετανία: Εκτός κούρσας διαδοχής ο πρώην υπουργός, Σάτζιντ Τζάβιντ - Οι οκτώ υποψήφιοι Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ αποσύρεται από την κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Sun.

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Όσοι εκ των υποψηφίων αποσπάσουν λιγότερες από 30 ψήφους βουλευτών, θα αποκλειστούν από τη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να μείνουν οι δύο τελικοί «μονομάχοι» για την ηγεσία του κόμματος, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η 21η Ιουλίου είναι η de facto προθεσμία για να έχουν επιλεγεί οι τελευταίοι δύο, καθώς εκείνη την ημέρα διακόπτει τις εργασίες της η Βουλή των Κοινοτήτων, για το καλοκαίρι.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του ανθρώπου που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, έπειτα από διαδοχικούς γύρους ψηφοφοριών που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM