Ερντογάν: Δεν είναι πιθανή διμερής συνάντηση με τον Μητσοτάκη - Η συνομιλία με τον Μπάιντεν

Ερντογάν: Δεν είναι πιθανή διμερής συνάντηση με τον Μητσοτάκη - Η συνομιλία με τον Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από το ταξίδι του στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Δεν είναι πιθανή διμερής συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Έχουμε ακυρώσει τη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα. Έχει τελειώσει» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό NTV.

«Έχει τελειώσει, κλείσαμε την πόρτα» επανέλαβε.  

Δήλωσε, παράλληλα, ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στη Μαδρίτη.

«Είχαμε συνομιλία με τον κ. Μπάιντεν σήμερα το πρωί. Εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθούμε σήμερα το απόγευμα ή αύριο. Είπαμε "ίσως". Το ζήτημα των F-16 είναι ακόμα στο τραπέζι αλλά είναι σε εξέλιξη μία τακτική αντιπερισπασμού» είπε, ειδικότερα. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις, και επεσήμανε πως πρώτιστος στόχος του είναι η ασφάλεια της Τουρκίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ