Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΑ

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΑ Facebook Twitter
0

Το Πρώτο από τα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, έργο στο σύνολό του εμβληματικό για την εξέλιξη του Μπαρόκ καθώς και για ολόκληρη την ιστορία της συμφωνικής μουσικής, δεσπόζει στην χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την μουσική διεύθυνση του «μύστη» του Μπαρόκ Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όμως και δύο κατανυκτικά θρησκευτικά έργα των γιών του μεγάλου Κάντορα, το Si nocte tenebrosa του Γιόχαν Κρίστιαν Μπαχ και το Magnificat του Καρλ Φίλιπ Εμμάνουελ Μπαχ. Με την Ορχήστρα συμπράττουν ως σολίστ οι τέσσερις εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές Ελπινίκη Ζερβού, Θεοδώρα Μπάκα, Βασίλης Καβάγιας, Κωνσταντίνος Μαυρογένης. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Rosarte, με την διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ENRICO SANGIULIANO INTERVIEW

Μουσική / Enrico Sangiuliano: «Μπορώ να διαμορφώσω ήχους που δεν υπάρχουν»

O μουσικός παραγωγός που έχει βραβευτεί τρεις συνεχόμενες χρονιές ως best-selling techno artist, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του, μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, σαν να βάζει «τάξη στο χάος».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT