Οικονόμου: Τέλος το πρόστιμο των 100 στους ανεμβολίαστους από την Παρασκευή

Οικονόμου: Τέλος το πρόστιμο των 100 στους ανεμβολίαστους από την Παρασκευή Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όλους τους πολίτες 60 ετών και άνω που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από αύριο Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενημέρωσε, νωρίτερα σήμερα, πως υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για διαγραφή προστίμων σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι πολίτες επιλέξουν να εμβολιαστούν.

Πάσχα και άρση μέτρων

Αναφερόμενος στον εορτασμό του Πάσχα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός. Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας».

Από την 1η Μαΐου, όπως υπενθύμισε, «αίρεται η υποχρέωση επίδειξης  πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους».

Επιπροσθέτως, δεν θα υπάρχει υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους - υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που απομένουν να διευκρινιστούν - αλλά και καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία.

Οι μαθητές, δε, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ μετά την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, μετά τις διακοπές του Πάσχα. 

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση στον τόπο εργασίας τους, ενώ επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM