Πρίγκιπας Αλβέρτος: Θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτ.: Wikipedia
0

Θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ο Αλβέρτος είχε διαγνωσθεί θετικός και στις αρχές της πανδημίας, το 2020, όπως ενημέρωσε σήμερα το παλάτι με δελτίο Τύπου.

Η κατάσταση της υγείας του «δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία», ενώ μέχρι στιγμής είναι «ασυμπτωματικός», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο 64χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα στελέχη της κυβέρνησης καθώς και με τους στενούς συνεργάτες του, όπως σημειώνει το παλάτι.

Στο Μονακό, το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει 7ήμερη καραντίνα για όσους διαγνωστούν θετικοί σε μοριακό τεστ.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

«Το Παλάτι του Πρίγκιπα επιθυμεί να ανακοινώσει ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

»Είναι ασυμπτωματικός και δεν υπάρχουν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του. Εργάζεται εξ αποστάσεως, σε μόνιμη επαφή με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, την κυβέρνησή του και τους στενότερους συμβούλους του.

»Θα τηρηθεί περίοδος απομόνωσης σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι.

Με πληροφορίες του AFP/MonacoTribune

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM