Βασιλακόπουλος: «Η επιδημία του κορωνοϊού είναι σε ανοδική πορεία στην Ελλάδα»

Βασιλακόπουλος: «Η επιδημία του κορωνοϊού είναι σε ανοδική πορεία στην Ελλάδα» Facebook Twitter
0

«Η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία. Φυσικά και με ανησυχεί αυτό», δηλώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επισήμανε δε, ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εισαγωγές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών του Μαρτίου από κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ ακόμα και αυτό που αναφέρει ο ΕΟΔΥ ως εμβολιασμένοι, δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για δύο ή 3 δόσεις καθώς από το gov.gr ως πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται ο διπλά εμβολιασμένος ενώ η τρίτη δόση υπολογίζεται ως αναμνηστική.

Εξήγησε δε πως «4-6 μήνες μετά την τρίτη δόση έχω τη μισή πιθανότητα να κολλήσω και άρα να μεταδώσω τη νόσο, δεν έχω μηδενική πιθανότητα» διευκρινίζει.

Μιλώντας για την μετάλλαξη της Όμικρον 2 πρόσθεσε πως αν κάποιος είναι εμβολιασμένος έχει «90% προστασία από τη σοβαρή νόσο. Ναι ξεφεύγει η ελαφρά νόσος» ξεκαθάρισε  «όμως το να μετατρέψουν τον κορωνοΐό σε ένα συνάχι ή έναν πονόλαιμο που κρατά πέντε μέρες και παραμείνουμε στο σπίτι για αυτό το διάστημα για να μην τον μεταδώσουμε, αυτό η κοινωνία το αντέχει.» 

Επιστημονικά δεν έχει καμία λογική να επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους. Αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους διευκρίνισε.   Εκτός αν πάμε σε μία κοινωνία ίσων δικαιωμάτων.

«Η Όμικρον αφήνει ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα με σοβαρή προστασία, και γι' αυτό έχουμε αρκετά ποσοστά επαναμόλυνσης», είπε τονίζοντας ότι Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM