Μαριούπολη: Απέτυχε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Μαριούπολη: Απέτυχε ξανά η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Απέτυχε και η δεύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν τήρησαν την κατάπαυση πυρός. 

Η εκκένωση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 και για αυτό τον λόγο είχε αποφασιστεί προσωρινή κατάπαυση πυρός, από τις 10:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές. 

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο δήλωσε ότι η προγραμματισμένη εκκένωση κατά μήκος των ανθρωπιστικών διαδρόμων σταμάτησε, επειδή συνεχίζεται η επίθεση. 

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας “πράσινος διάδρομος” επειδή μόνο το αρρωστημένο μυαλό των Ρώσων αποφασίζει πότε ξεκινούν να πυροβολούν και ποιον», ανέφερε στο Telegram. 

Ουκρανός στρατιώτης που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές που υποτίθεται ότι θα ήταν ασφαλείς. 

Αξιωματούχος των αυτονομιστών του Ντονέτσκ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι απέτυχαν να τηρήσουν την προσωρινή κατάπαυση πυρός, σύμφωνα με το Interfax. Ο ίδιος δήλωσε πως μόνο περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν από την πόλη. Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 αμάχους από τη Μαριούπολη. 

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη και τη γειτονική Βολνοβάχα απέτυχε και χθες, Σάββατο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, οι πολίτες να παρέμειναν παγιδευμένοι υπό τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM