Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου

Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ντάλεπ Σινγκ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τη μείωση της κατανάλωσης ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν άλλοι παραγωγοί στον κόσμο που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν το όποιο ρωσικό πετρέλαιο δεν εισάγουμε», δήλωσε ο Σιγκ στο CNN. Ο Λευκός Οίκος ακόμη δεν έχει βάλει στο στόχαστρο τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου, στο πλαίσιο των σαρωτικών κυρώσεων που επέβαλε στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Παρόλα αυτά, επενδυτές και τράπεζες έχουν αποφύγει το ρωσικό πετρέλαιο, έτσι ώστε να μην φανεί ότι χρηματοδοτούν την εισβολή, κάτι που έχει προκαλέσει αναταραχή στις ενεργειακές αγορές. 

Κάποιοι Αμερικανοί γερουσιαστές προωθούν νομοθεσία που σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων. Μέλη της επιτροπής Ενέργειας στη Γερουσία έχουν παρουσιάσει νομοσχέδιο που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου, υγρών καυσίμων και υγροποιημένου φυσικού αερίου.  

Το 2021 οι ΗΠΑ εισήγαγαν από τη Ρωσία κατά μέσο όρο πάνω από 20,4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και επεξεργασμένων προϊόντων τον μήνα, περίπου το 8% των αμερικανικών εισαγωγών υγρών καυσίμων. 

Την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα πολέμου στην Ουκρανία, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασε στα 110,60 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη- η υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2011- ενώ του Μπρεντ έφτασε στα 112,93 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM