Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο– Φόβοι για επικείμενο μαζικό βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο – Πληροφορίες για επικείμενο βομβαρδισμό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο Κίεβο καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενο μαζικό βομβαρδισμό από την Ρωσία.

Οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για άλλη μια νύχτα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας έχει ήδη δώσει εντολή σε όλες τις μονάδες στην Ουκρανία να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση.

Tο ΒΒC δημοσίευσε το ακόλουθο βίντεο του ανταποκριτή του CNN στο Κίεβο:

«Αξιόπιστες αναφορές από δημοσιογράφους στο Κίεβο δείχνουν ότι αναμένεται άμεσα αεροπορική επιδρομή. Είναι κοντά στα μεσάνυχτα στην Ουκρανία και οι πολίτες έχουν υποστεί νυχτερινές επιθέσεις τις τελευταίες δύο νύχτες», γράφει η εφημερίδα Guardian.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ίσχυε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί αύριο, ωστόσο η απόφαση άλλαξε. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Κιέβου έγραψε στο Twitter ότι όποιος πολίτης βρεθεί στο δρόμο μετά από αυτή την ώρα «θα θεωρείται μέλος των ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, είπε πως «θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε την Ουκρανία», καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας να μεσολαβήσουν για διοργάνωση συνομιλιών με τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM