Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ως ενδημική νόσο

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ως ενδημική νόσο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι η εν λόγω αμερικανική πολιτεία θα γίνει η πρώτη που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ως έναν διαχειρίσιμο, ενδημικό κίνδυνο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο καμπής για τη διαχείριση της κατάστασης με τον ιό στην Καλιφόρνια και θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα και για άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που επίσης κάνουν προσπάθεια να επιστρέψουν ως ένα βαθμό στην κανονικότητα.  

«Περνάμε από τη φάση της κρίσης σε μια φάση όπου θα εργαστούμε για να ζήσουμε με αυτόν τον ιό», δήλωσε ο κυβερνήτης, Γκάβιν Νιούσομ σε συνέντευξη Τύπου. «Ο κόσμος ανυπομονεί να γυρίσει σελίδα», πρόσθεσε. «Πρέπει επίσης να ξέρουν ότι [...] θα τους κρατήσουμε ασφαλείς».

Το σχέδιο της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μετατοπίζεται από τη «νοοτροπία κρίσης» δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την προσαρμοστικότητα. Περιλαμβάνει επίσης περισσότερες δημόσιες εκστρατείες κατά της παραπληροφόρησης και τερματισμό της άρσης λειτουργίας επιχειρήσεων.

Η Καλιφόρνια έχει από την έναρξη της πανδημίας καταγράψει περισσότερους από 82.000 θανάτους από τον ιό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται σημαντική αύξηση των μολύνσεων. Από αυτή τη βδομάδα καταργήθηκε η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες αν και υγειονομικοί εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τη χρήση της σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους.

Όπως προαναφέρθηκε, αυτή η τακτική θα μπορούσε να προαναγγέλλει παρόμοιες αλλαγές και σε άλλες περιοχές. Παρά ταύτα, κάθε πολιτεία έχει πολύ διαφορετικά ποσοστά εμβολιασμού πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές είναι καλύτερα προετοιμασμένες για «άνοιγμα» σε σύγκριση με άλλες. Σημειώνεται ότι περίπου το 35% δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM