Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– «Εκτός κέντρου» η νέα τάση

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– «Εκτός κέντρου» η νέα τάση Facebook Twitter
Φωτ: UNSPLASH
0

Ο νέος τρόπος ζωής λόγω πανδημίας άλλαξε τις προτιμήσεις ενοικιαστών και αγοραστών που επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό περιοχές εκτός κέντρου, επηρεάζοντας συνεπακόλουθα τις τιμές ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών του Spitogatos (SPI), μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης και πώλησης καταγράφονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών και αγοραστών να αυξάνεται σε περιοχές εκτός κέντρου.

Οι κατοικίες στα προάστια έχουν γίνει σαφώς πιο δημοφιλείς, καθώς το μεγάλο τους μειονέκτημα, η απόσταση δηλαδή από το κέντρο, φαίνεται να αποτελεί πλέον ένα από τα δευτερεύοντα κριτήρια για την επιλογή κατοικίας.

Ειδικότερα, στην Αττική, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ζητούμενων τιμών πώλησης κατοικιών παρατηρούνται κυρίως σε περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, όπως η περιοχή του Παπάγου, ο Χολαργός, το Πολυδένδρι και τα Βριλήσσια, στα βόρεια της πόλης.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Από την άλλη, τάσεις σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς μείωσης παρατηρούνται στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε κεντρικές συνοικίες των Αθηνών.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Επιπλέον αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις τιμές ακινήτων που βρίσκονται πλησίον των παραλιακών μετώπων, όπως το Σούνιο στην Αττική και ο Θερμαϊκός, η Πυλαία και η Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης, οι οποίες ξεπερνούν το 5%, ενώ αγγίζουν ακόμη και το 20%.

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές στην Αττική– Πού έπεσαν οι τιμές Facebook Twitter

Συνολικά, από τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνεται μία μεταβολή στις οικιστικές προτιμήσεις ενοικιαστών και υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι πλέον προσανατολίζονται σε περιοχές με χαμηλό συντελεστή δόμησης, περισσότερο πράσινο και πρόσβαση στη θάλασσα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM