Βατόπουλος: Ρεαλιστικό το σενάριο του τέλους της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον

Βατόπουλος: Ρεαλιστικό το σενάριο του τέλους της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ρεαλιστικό χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το σενάριο η μετάλλαξη Όμικρον να σηματοδοτήσει και το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα πρέπει να τελειώνει αυτή τη ιστορία φέτος» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως «θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία, το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους». «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, μίλησε για έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτητα, ενώ συνέστησε μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις λέγοντας πως όσοι συγκεντρωθούν στο ρεβεγιόν καλό είναι να έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις εμβολίου και να κάνουν rapid test/self test ανήμερα ή την Παραμονή.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πώς θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεκτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM