Τσαβούσογλου: Συζητήσιμη η κυριαρχία νησιών του Αιγαίου, αν παραβιαστεί η αποστρατιωτικοποίηση

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προφίλ Facebook Twitter
AP Photo/Darko Vojinovic
0

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε εκ νέου την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στα εχθρικά βήματα» δήλωσε, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση πως επιχειρεί να «κλιμακώσει» την ένταση στην περιοχή. «Σε σημαντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου, τόσο στην διπλωματία όσο και στο πεδίο δεν αφήσαμε κενά. Στο πλαίσιο αυτό με επιστολή που στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη, καταγράψαμε πως η παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, θα καταστήσει αμφισβητήσιμο και το θέμα της κυριαρχίας σε αυτά», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βέλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, κατηγορώντας τους ότι αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο.

Όπως τόνισε «οι πρόσφατες προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο τις εντάσεις στο Αιγαίο είναι άβολες και εξαιρετικά επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM