Ήπειρος: Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία- 28χρονος ανεμβολίαστος στην τελευταία ΜΕΘ

Ήπειρος: Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία- 28χρονος ανεμβολίαστος στην τελευταία ΜΕΘ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπου την τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ covid κατέλαβε 28χρονος ανεμβολίαστος στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες μέρες, παρέμενε στο σπίτι του ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του απαιτεί διασωλήνωση.

Μετά την διασωλήνωση, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπήρχε και η τελευταία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Πληροφορίες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξετάζεται η δημιουργία και τρίτης ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο, κάτι που αν γίνει χωρίς παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των εργαζομένων- θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των χειρουργείων.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν μόνον οι πέντε από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


Στο ίδιο νοσοκομείο, ήδη, έχουν ξεκινήσει η εργασίες ενίσχυσης του συστήματος high flow παροχής οξυγόνου, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στις τρεις μονάδες λοιμωδών και στις δύο ΜΕΘ που λειτουργούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM