Τσίπρας: Μαύρα Χριστούγεννα και εκατόμβη νεκρών αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει τις ευθύνες της

Τσίπρας: Μαύρα Χριστούγεννα και εκατόμβη νεκρών αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει τις ευθύνες της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει τις ευθύνες της, θα βρεθούμε μπροστά σε «εκατόμβη νεκρών και μαύρα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Βόλου. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολεμική» την κατάσταση στα νοσοκομεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ατολμία να πάρει έγκαιρα μέτρα. 

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι δραματική. Ζούμε για άλλη μία φορά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. 

«Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα και η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού, αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά- και ενώ έχουμε φέτος το εμβόλιο- σε μία εκατόμβη νεκρών, ενδεχομένως και σε ένα καταστροφικό για την οικονομία νέο lockdown», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία θα έρθει τον επόμενο μήνα και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάσει από τώρα «ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα ή ακόμα και σε ράντζα. Αυτή θα είναι η εικόνα αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό, να γίνει επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και να «αρθεί αυτή η ανοησία» στα σχολεία, με το 50+1 που προβλέπεται για να κλείσει προσωρινά μία τάξη. «Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, ο ιός επωάζεται στα σχολεία και περνάει στους ηλικιωμένους», τόνισε. 

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να βλέπει με «ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης, όπως του λένε οι επιστήμονες, των μέτρων σε συγκεκριμένους κλάδους» και να σταματήσει να έχει «λευκή πετσέτα» στο ζήτημα του εμβολιασμού. 

«Οι επιστήμονες κάνουν δραματικές προβλέψεις, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν τις αναλάβει, αν επιμείνει στην προχειρότητα και την ανεπάρκεια, θα βρεθούμε μπροστά σε εκατόμβη νεκρών και σε μαύρα Χριστούγεννα. Και αυτό θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

Η απάντηση της κυβέρνησης 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας και ότι «φέρεται σαν να είμαστε» σε προεκλογική περίοδο. 

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει, μόνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ας πάψει επιτέλους να φέρεται σαν να είμαστε σε προεκλογική περίοδο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Για άλλη μια φορά τον καλούμε, αν έχει να εισφέρει κάποια συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πρόταση, να το κάνει, έστω και τώρα. Μέχρι τώρα εμφανίζει ως ζητούμενα, όσα ήδη έχουν εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση ή αναλώνεται σε ανεδαφικά, γενικόλογα και ανεφάρμοστα ευχολόγια. Και φυσικά αρνείται μονίμως να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο αντιεμβολιαστικό κρεσέντο του πρώην υπουργού του και μόνιμου στενού συνεργάτη του», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM