ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πλεύρης: Δεν θα γίνει lockdown με το 73% των ενηλίκων εμβολιασμένο - Αν χρειαστούν, νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Πλεύρης: Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων για εμβολιασμένους πολίτες κατά του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «αν χρειαστεί θα παρθούν και άλλα μέτρα που θα αφορούν ανεμβολίαστους». 

«Δεν τίθεται θέμα να παρθούν μέτρα που να αφορούν εμβολιασμένους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δε θα υπάρξει lockdown».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι «έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά αλλά γιατί αυτοί, αλλά γιατί κινδυνεύουν».

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «δε συζητιέται να μεταφερθούν οπουδήποτε αλλού τα rapid test, δεν υπάρχει συζήτηση να γίνεται rapid για ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ και είδη πρώτης ανάγκης».

Αναφορικά με τη σφοδρή πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της τελευταίες βδομάδες λόγω της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κ. Πλεύρης είπε ότι «το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι μονοθεματικό, εξυπηρετεί και COVID και non COVID περιστατικά και γι’ αυτό πιέζεται».

«Από τη στιγμή που έχουμε κανονική οικονομική και κοινωνική ζωή είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση του 4ου κύματος, προηγούμαστε από άλλες χώρες» σημείωσε.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM