Γερμανός υπ. Υγείας: Στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε ένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός

Γερμανός υπ. Υγείας: Στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε ένας θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Μέχρι το τέλος του χειμώνα, πιθανόν κάθε Γερμανός θα έχει εμβολιαστεί, θα έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή θα είναι νεκρός, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. 

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα - αυτό ακούγεται κυνικό - σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, θεραπευμένος ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι», δήλωσε ο Γενς Σπαν. 

«Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι είναι τεράστιος να μολυνθεί κάποιος ανεμβολίαστος, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Σπαν, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή μια απόφαση περί υποχρεωτικότητας. 

«Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε: «Δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο». 

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, σύμφωνα με την Bild, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM