LIVE!

Ιταλία: Ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα - Διαδηλώσεις σε Ρώμη και Μιλάνο

Ιταλία: 11.555 νέα κρούσματα και 49 θάνατοι - Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε Ρώμη και Μιλάνο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Σε 11.555 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκαν 49 θάνατοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τις 6 του περασμένου Μαΐου μέχρι σήμερα. Οι νεκροί, όμως, την ίδια ημέρα ήταν 258.

Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 574.812 διαγνωστικά τεστ, το 2% των οποίων προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 512 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.250.

Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών

Το απόγευμα στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο. Επελέγη η καθιστική διαμαρτυρία, όπως ορίζει, πλέον, ο σχετικός νόμος, με την συμμετοχή 4.000 ανθρώπων, οι οποίοι δεν φόρεσαν προστατευτική μάσκα. Οι συμμετέχοντες, επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, στο Μιλάνο υπήρξε ένταση με την αστυνομία όταν μέρος των αντιεμβολιαστών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση προσπάθησε να μπει στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο. Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία, 60 ατόμων. Δεκάδες αντιεμβολιαστές, παρέμειναν στους δρόμους κοντά στο Ντουόμο, και άρχισαν να προσεύχονται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αστυνομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM