Ο Πούτιν άνοιξε την στρόφιγγα -Μετά την εντολή στην Gazprom, έπεσαν οι τιμές φυσικού αερίου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπροστά από σημαία της Ρωσίας Facebook Twitter
Evgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
0

Μια εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον επικεφαλής της Gazprom ήταν αρκετή προκειμένου να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Euronews.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που είχε συνάντηση με αξιωματούχους της Gazprom, ζήτησε να αυξηθεί η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μόλις ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των εγκαταστάσεων της Ρωσίας, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει έως τις 8 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, ο «γίγαντας» φυσικού αερίου κλήθηκε να προμηθεύσει μονάδες αποθήκευσης στην Αυστρία και τη Γερμανία.

«Αυτό θα καταστήσει δυνατή την εκπλήρωση των συμβατικών μας δεσμεύσεων με αξιόπιστο, σταθερό και συνεπή τρόπο και τον εφοδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων μας με φυσικό αέριο το φθινόπωρο και τον χειμώνα», είπε ο Πούτιν. «Αυτό θα δημιουργήσει μια ευνοϊκή κατάσταση, σε κάθε περίπτωση, μια καλύτερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας γενικά», πρόσθεσε.

Μπορέλ κατά Μόσχας για την Μολδαβία

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ασκεί πολιτική πίεση στη Μολδαβία. «Εάν αυξηθούν οι τιμές, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι, σε γενικές γραμμές, συνέπεια της μετατροπής των προμηθειών φυσικού αερίου σε όπλο. Στην περίπτωση της Μολδαβίας, ναι, είναι», είπε.

«Σίγουρα, το ζήτημα του φυσικού αερίου δεν είναι μόνο ένα θέμα της Μολδαβίας, αλλά στην περίπτωση της χώρας, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν πολύ υπόψη», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διαθέσει 60 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τη Μολδαβία να αντιμετωπίσει την τρέχουσα έλλειψη ενέργειας. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να στηρίξει τη Μολδαβία για να βρει μια διέξοδο από αυτήν την κρίση», είπε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM