Ο Πούτιν άνοιξε την στρόφιγγα -Μετά την εντολή στην Gazprom, έπεσαν οι τιμές φυσικού αερίου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπροστά από σημαία της Ρωσίας Facebook Twitter
Evgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
0

Μια εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον επικεφαλής της Gazprom ήταν αρκετή προκειμένου να πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Euronews.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που είχε συνάντηση με αξιωματούχους της Gazprom, ζήτησε να αυξηθεί η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μόλις ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των εγκαταστάσεων της Ρωσίας, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει έως τις 8 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, ο «γίγαντας» φυσικού αερίου κλήθηκε να προμηθεύσει μονάδες αποθήκευσης στην Αυστρία και τη Γερμανία.

«Αυτό θα καταστήσει δυνατή την εκπλήρωση των συμβατικών μας δεσμεύσεων με αξιόπιστο, σταθερό και συνεπή τρόπο και τον εφοδιασμό των Ευρωπαίων εταίρων μας με φυσικό αέριο το φθινόπωρο και τον χειμώνα», είπε ο Πούτιν. «Αυτό θα δημιουργήσει μια ευνοϊκή κατάσταση, σε κάθε περίπτωση, μια καλύτερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας γενικά», πρόσθεσε.

Μπορέλ κατά Μόσχας για την Μολδαβία

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ασκεί πολιτική πίεση στη Μολδαβία. «Εάν αυξηθούν οι τιμές, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι, σε γενικές γραμμές, συνέπεια της μετατροπής των προμηθειών φυσικού αερίου σε όπλο. Στην περίπτωση της Μολδαβίας, ναι, είναι», είπε.

«Σίγουρα, το ζήτημα του φυσικού αερίου δεν είναι μόνο ένα θέμα της Μολδαβίας, αλλά στην περίπτωση της χώρας, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν πολύ υπόψη», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διαθέσει 60 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τη Μολδαβία να αντιμετωπίσει την τρέχουσα έλλειψη ενέργειας. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να στηρίξει τη Μολδαβία για να βρει μια διέξοδο από αυτήν την κρίση», είπε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM