ΗΠΑ: Δικηγόρος έβαλε πελάτη του να τον σκοτώσει - Επέζησε και κατηγορείται για απάτη

ΗΠΑ: Δικηγόρος έβαλε πελάτη του να τον σκοτώσει - Επέζησε και κατηγορείται για απάτη Facebook Twitter
pixabay
0

Μετά τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του, ένας εξέχων δικηγόρος ζήτησε από έναν πρώην πελάτη του να τον σκοτώσει, ώστε ο γιος που του είχε απομείνει να εισπράξει 10 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια ζωής, αποκάλυψε η αστυνομία της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Το μαρτύριο του Άλεξ Μέρντοου, γιου και εγγονού γνωστών δικηγόρων και εισαγγελέων της Πολιτείας, ξεκίνησε όταν ανακάλυψε, στις 7 Ιουνίου, τα άψυχα σώματα της 52χρονης συζύγου και του 22χρονου γιου του έξω από μια ιδιοκτησία της οικογένειας στην κοινότητα Άιλαντον. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τους φόνους αυτούς.

Η τραγωδία πήρε νέες διαστάσεις στις 4 Σεπτεμβρίου όταν ο 53χρονος δικηγόρος δέχτηκε επίθεση σε έναν ερημικό δρόμο και ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και... επέζησε. Την Δευτέρα, ο Άλεξ Μέρντοου, αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν, ομολόγησε τελικά ότι οργάνωσε ο ίδιος τη δολοφονία του, την οποία ανέθεσε σε έναν πρώην πελάτη του, τον Κέρτις Έντουαρντ Σμιθ, 61 ετών.

Εξήγησε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι του έδωσε ένα όπλο, με την εντολή να στοχεύσει στο κεφάλι. «Παραδέχτηκε ότι σχεδίασε την εκτέλεσή του από τον Σμιθ, ώστε ο γιος του να λάβει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια», αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα. Στο παρελθόν, ο Σμιθ τον προμήθευε με οπιοειδή, είπε ο συνήγορος του Μέρντοου, ο Ντικ Χαρπούτλιαν, μιλώντας στο NBC.

Ο Σμιθ συνελήφθη τελικά χθες και του ασκήθηκε δίωξη για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, επίθεση και ασφαλιστική απάτη. Ομολόγησε και εκείνος ότι ήταν παρών όταν πυροβολήθηκε ο δικηγόρος και ότι στη συνέχεια ξεφορτώθηκε το όπλο. Αυτή η ανατροπή δεν λύνει πάντως το μυστήριο της διπλής δολοφονίας του Ιουνίου. Ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππος του Μέρντοου υπηρέτησαν ως εισαγγελείς επί 87 χρόνια.

Λόγω της θέσης της οικογένειας διατυπώθηκαν πολλές εικασίες περί πιθανής «ανοχής» των δυνάμεων της τάξης. Ο τοπικός Τύπος υπενθύμισε επίσης ότι ο γιος που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο, ο Πολ, είχε ένα ατύχημα με σκάφος το 2019, στο οποίο σκοτώθηκε μια 19χρονη. Στον Πολ Μέρντοου ασκήθηκε δίωξη για «οδήγηση σκάφους σε κατάσταση μέθης που προκάλεσε τον θάνατο» της νεαρής, όμως δεν ορίστηκε ποτέ ημερομηνία για τη δίκη του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Καρολίνας, Μαρκ Κιλ, ζήτησε «υπομονή» από τους πολίτες και δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες θα διεξάγουν «μια σοβαρή και αμερόληπτη έρευνα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM