Θανάσης Βαλτινός: «Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο»

Θανάσης Βαλτινός: «Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο» Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός διαχωρίζει την θέση του από το κείμενο που υπογράφουν 160 άνθρωποι κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Σε δήλωσή του στην Καθημερινή και τον δημοσιογράφο Σάκη Ιωαννίδη, ο γνωστός συγγραφέας και Ακαδημαϊκός δηλώνει «αιφνιδιασμένος» και «έκπληκτος» για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 160 που υπογράφουν μια διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα» και τις απειλές «υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα και στρέφονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών. 

Ο Θανάσης Βαλτινός αναγνωρίζει τη διεκδίκηση της ισότητας όλων των πολιτών και των ομοφυλόφιλων αλλά πιστεύει ότι η κοινωνία είναι ακόμη «ανώριμη» για να αποδεχτεί τα αιτήματα τους. 

Η δημόσια παρέμβαση από 160 ανθρώπους, κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, όπου τάσσονται ενάντια στην εξίσωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με ταυτόχρονη προτροπή για λήψη μέτρων υπέρ της αύξησης των γεννήσεων έχει προκαλέσει ήδη οργισμένες αντιδράσεις.

Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Βαλτινού:

«Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο απ’ όσο ξέρω, τουλάχιστον, ο ίδιος. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή μου με εκπλήσσει και με αιφνιδιάζει. Πίστευα ότι είμαι εκτός αυτής της υπόθεσης και δεν έχω λόγο να είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία. Η υπογραφή μου δεν έχει θέση σε ένα κείμενο που θέλει να στήσει κάποιους στον τοίχο.

Αναγνωρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη διεκδίκηση της ισότητας των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία όμως είναι ακόμα "άγουρη", ανώριμη να δεχτεί πράγματα αντίθετα σε μια παράδοση ζωής εκατονταετιών αυτού του τόπου». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM