Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος στο τμήμα- Τι ισχύει σε περίπτωση άρνησης για τεστ

Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος στο τμήμα- Τι θα ισχύει σε περίπτωση άρνησης για τεστ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Δεν θα δικαιολογείται η απουσία μαθητών από το σχολείο, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στο τμήμα τους, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα- σε ό,τι αφορά τους μαθητές- ή αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς θα μπαίνουν σε αναστολή. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών σε περίπτωση που οι γονείς τους δεν τους στείλουν στο σχολείο λόγω φόβου έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος στο τμήμα τους. 

«Υπάρχει πρωτόκολλο, έχουμε βάλει πολύ αυστηρά τεστ», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Η κ. Κεραμέως υπεθύμισε ότι για την προσέλευση στα σχολεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε διαφορετική περίπτωση, για τους εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα- με δική τους ευθύνη και κόστος- ενώ για τους μαθητές δύο self test την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν. 

Σε περίπτωση κρούσματος, ο συγκεκριμένος μαθητής θα μένει στο σπίτι και θα γίνονται αυξημένα τεστ στις επαφές του στο τμήμα, ανάλογα πόσο κοντινές ήταν. 

Όσο για το αν προκύψει περίπτωση μαθητή που αρνείται να εμβολιαστεί και να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται τεστ κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως απάντησε: «Δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα»

Εξάλλου, τόνισε, αν υπάρξει εκπαιδευτικός που δεν θα είναι εμβολιασμένος και δεν θα κάνει τα προβλεπόμενα εργαστηριακά τεστ, θα τεθεί σε αναστολή. 

Τα σχολικά τμήματα, υπενθύμισε η υπουργός, θα κλείνουν σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί το 50%+1 μαθητής. Επίσης, θα παραμείνουν σε ισχύ τα υπόλοιπα μέτρα που υπήρχαν και πέρυσι, σε ό,τι αφορά τις μάσκες και τα διαφορετικά διαλείμματα. 

Όσο για τα πανεπιστήμια, η υπουργός υπενθύμισε ότι για να προσέλθει κάποιος- φοιτητής ή μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού- θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή να κάνει δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δική του ευθύνη και κόστος. Ερωτηθείσα αν θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως απάντησε αρνητικά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM