Στις 11:30 ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στις 11:30 ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σήμερα το πρωί θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Επικρατέστερος για την ανάληψη αυτών των καθηκόντων φαίνεται πως είναι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει στις 11:30 την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα ολοκληρωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό. 

Η σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και η επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη ως επικεφαλής- θέση στην οποία στη συνέχεια αρνήθηκε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ- αποτέλεσε το βασικό θέμα του πρόσφατου ανασχηματισμού και αφορμή σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματικής αντιπολίτευση. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων (2014-2019). Επίσης, υπήρξε ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, όπως και κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», για τη θέση του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επικρατέστερος είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ