Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Πέθανε χθες, Παρασκευή, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, σε ηλικία 88 ετών. 

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1933 και ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Πατέρας του ήταν ο Αναστάσιος Ποταμιάνος, που μεταξύ άλλων διετέλεσε υπουργός και παππούς του ο επίσης εφοπλιστής Γιώργος Ποταμιάνος. Η οικογένεια θεωρείται ότι ήταν αυτή που εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το wikipedia. 

Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economics, όπου έκανε μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο. 

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για 22 χρόνια, έως το 2020. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέζου, των Special Olympics Ελλάδας και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, ενώ μεταξύ άλλων υπήρξε μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ελλάδα / Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Πάτρας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Ελλάδα / Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Δεν προκαλεί ανησυχία η μετασεισμική δραστηριότητα, λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ – Πώς εξηγεί τη φύση των βαθιών σεισμών στο Νότιο Αιγαίο
LIFO NEWSROOM
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM