Κικίλιας: Η Ελλάδα σπάει το φράγμα των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Κικίλιας: Η Ελλάδα σπάει το φράγμα των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ελλάδα ξεπερνά το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων πολιτών που έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, εν μέσω της νέας έξαρσης που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Το νέο ορόσημο στην εκστρατεία εμβολιασμών «Επιχείρηση Ελευθερία», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με μία ανάρτησή του στο Twitter.  «Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε. #Επιχείρηση_Ελευθερία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Σήμερα, ο υπουργός εγκαινίασε το αιμοδυναμικό εργαστήριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι «είναι το μοναδικό αιμοδυναμικό εργαστήριο σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα και μέχρι τώρα -παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία- έχουν γίνει 450 επεμβάσεις» και συμπλήρωσε πως «450 άνθρωποι απέφυγαν την ταλαιπωρία για να μετακινηθούν στην Αθήνα ή τη Λάρισα και με τον τρόπο αυτόν παρέχουμε περισσότερο ποιοτικές συνθήκες υγείας στον τόπο τους με το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο υλοποιούμε».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας που λειτουργεί στο νοσοκομείο της πόλης, ο κ. Κικίλιας διαπίστωσε την πολύ καλή λειτουργία του και επανέλαβε ότι μέχρι σήμερα πάνω από 5.000.000 Έλληνες έχουν εμβολιαστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα με τις κινητές μονάδες έτσι ώστε να επεκταθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και σε ορεινές περιοχές και παράλληλα προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις το φθινόπωρο.

Την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τoν εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Τα ραντεβού μπορεί να κλείσει στο emvolio.gov.gr  οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, με κωδικούς TAXISnet, ή εναλλακτικά σε ΚΕΠ και φαρμακεία. Tα θα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με κάποιον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ