Βανδάλισαν κέντρα εμβολιασμού στη Γαλλία

Βανδάλισαν κέντρα εμβολιασμού στη Γαλλία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Δύο κέντρα εμβολιασμού στη Γαλλία βανδαλίστηκαν, ενώ διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των αυστηρότερων μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένα κέντρο εμβολιασμού στα νοτιοανατολικά έγινε στόχος βανδάλων που το πλημμύρισαν χρησιμοποιώντας πυροσβεστικές αντλίες. Μία ημέρα αργότερα, μια άλλη κλινική στα νοτιοδυτικά καταστράφηκε εν μέρει από εμπρησμό.

Το Σάββατο περισσότερα από 100.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, καθώς πολίτες επικρίνουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για καταπάτηση ελευθεριών με τα νέα περιοριστικά μέτρα. Αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης ήταν η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς υπαλλήλους και το «πάσο υγείας» που απαιτείται για πρόσβαση σε δημόσιες τοποθεσίες. 

Βανδάλισαν κέντρα εμβολιασμού στη Γαλλία Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Ένα αντιεμβολιαστικό γκράφιτι εντοπίστηκε κοντά στο βανδαλισμένο κέντρο εμβολιασμού στην Lans-en-Vercors, κοντά στην νοτιοανατολική πόλη της Γκρενόμπλ. Ο εμπρησμός του Σαββάτου κατέστρεψε μία κλινική στο χωριό της Urrugne, κοντά στην Μπιαρίτζ, στα νοτιοδυτικά. 

Σε μία διαμαρτυρία του Σαββάτου, η Γαλλίδα πολιτικός Martine Wonner ζήτησε από διαδηλωτές να καταλάβουν τα γραφεία βουλευτών που υποστήριξαν την στρατηγική της κυβέρνησης κατά της νόσου Covid-19. Η προβεβλημένη «σκεπτικίστρια» κατά των εμβολίων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον σχηματισμό της στη Βουλή την Κυριακή, αλλά ισχυρίστηκε πως τα επίμαχα λόγια της παρερμηνεύτηκαν. 

Η Γαλλία έχει γίνει το θέατρο πολλών βίαιων αντιδράσεων κατά των βουλευτών που υποστήριξαν τους νέους κανόνες για τον εμβολιασμό. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έκαναν αίτηση να εμβολιαστούν μετά το πλάνο που παρουσίασε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα. 

Η κυβέρνησή τους προσπαθεί να ανακόψει την εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, που έχει συνοδευτεί από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, περισσότερες από 111.000 χιλιάδες πολιτών πέθαναν από Covid-19 και η οικονομία της χώρας επλήγη σε μεγάλο βαθμό.

Την περασμένη εβδομάδα, μία ομάδα επιστημόνων προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός κύματος κορωνοϊού. Λιγότερο από το 40% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM