Λωρίδες μόνο για εμβολιασμένους στο Χίθροου- Δοκιμαστικά και σε επιβάτες από Αθήνα

Λωρίδες μόνο για εμβολιασμένους στο Χίθροου- Δοκιμαστικά και σε επιβάτες από Αθήνα Facebook Twitter
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα δοκιμάσει την δημιουργία λωρίδων από τις οποίες θα μπορούν να διέρχονται γρήγορα οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19. 

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, οι επιβάτες ορισμένων πτήσεων που προέρχονται από προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες, θα μπορούν να «φορτώνουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της COVID-19 πριν από την επιβίβασή τους.

Κατά την άφιξή τους στο Χίθροου θα κατευθύνονται σε λωρίδες αναμονής που θα αποσκοπούν στο να επιταχύνεται το πέρασμά τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται πριν από την ανακοίνωση που αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη, από τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τον τερματισμό της υποχρέωσης να τηρούν καραντίνα οι ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες που έχουν ενταχθεί στον «πορτοκαλί» κατάλογο, στον οποίο βρίσκονται πολλοί ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τάσσεται υπέρ της εφαρμογής αυτής της χαλάρωσης ήδη από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αρθεί στην Αγγλία το βασικότερο μέρος των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω κορωνοϊού.

«Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να δείξουμε ότι οι έλεγχοι για τον εμβολιασμό πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξη μπορούν να γίνουν με κάθε ασφάλεια κατά το check-in, προκειμένου οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες να μπορέσουν να αποφεύγουν την καραντίνα από τις 19 Ιουλίου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι.

Το Χίθροου, όπως και οι εταιρείες British Airways και Virgin Atlantic, ασκούν πιέσεις στην βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει χωρίς καθυστέρηση αυτά τα μέτρα χαλάρωσης στα σύνορα, την ώρα που ποσοστό μεγαλύτερο από το 64% του ενήλικου πληθυσμού της Βρετανίας έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη καθυστερήσει έναντι των ΗΠΑ και της ΕΕ και η συνέχιση μιας πολύ επιφυλακτικής προσέγγισης απέναντι στα διεθνή ταξίδια θα έχει έναν επιπρόσθετο αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη και τις 500.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διακυβεύονται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Virgin Atlantic Σάι Γουάις.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι από τις 16 Αυγούστου, οι ενήλικες, που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού πριν από διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, δεν θα τίθενται σε απομόνωση δέκα ημερών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFΡ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM
Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM