ΗΠΑ: Στο 90% έχει φτάσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Στο 90% έχει φτάσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%. 

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν παραδώσει επίσημα στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν τον έλεγχο επτά εγκαταστάσεων. 

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ξεκίνησε τον Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ, η Γερμανία έκλεισε το γενικό προξενείο της στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων. Οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιωτικοί που είχαν βάση το στρατόπεδο εκστρατείας Μάρμαλ, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, εγκατέλειψαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Το γενικό προξενείο βρισκόταν μέσα στη βάση έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας το 2016 που έπληξε σοβαρά το κτίριο στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ που αρχικά φιλοξενούσε την αντιπροσωπεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM