Δέσμευση Μπάιντεν για εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας & ΗΠΑ- Συνομιλία των συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας

Δέσμευση Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας & ΗΠΑ- Συνομιλία των συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, μετέφερε στον Έλληνα ομόλογό του, Θάνο Ντόκο, τη δέσμευση της διοίκησης Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία ο Τζέικ Σάλιβαν καλωσόρισε την «ισχυρή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες- συμπεριλαμβανόμενης της ενισχυόμενης αμυντικής συνεργασίας- και μετέφερε τη δέσμευση της διοίκησης Μπάιντεν για την περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των σχέσεων», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.



Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η σημασία της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ καλωσόρισε την επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.



Σε ό,τι αφορά στο Κυριακό, υποσχέθηκε τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στις προσπάθειες υπό τον ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου, ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.



Ακόμη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τζέικ Σάλιβαν και ο Θάνος Ντόκος συζήτησαν τη σημασία της «αντιμετώπισης της επιβλαβούς επιρροής στην περιοχή». Επίσης, ο Αμερικανός αξιωματούχος χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας για «την ασφάλιση των κρίσιμων υποδομών της για τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια».



Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM