Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα - «Έπεσε στη δίνη του παραληρήματος»

Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα - «Έπεσε στη δίνη του παραληρήματος» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EΡΑ
0

Επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, κατηγόρησε την Ελλάδα για πολιτική «αφομοίωσης και φασισμού» στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά στα Πομακοχώρια.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μπαχτσελί σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη (στις 18 Μαΐου 2021), μετέβη σε δημόσιο νηπιαγωγείο και απευθύνθηκε σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις “χωνέψουμε”. Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα τουρκόπουλα τα αποκάλεσε ελληνόπουλα. Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στη δίνη του παραληρήματος. Εκείνα είναι τουρκόπουλα, το Pasavik δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας, τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα;».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την πληροφορία ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 31 Μαΐου, ενώ μάλιστα σπεύδουν να εντάξουν στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Νίκο Δένδια θέμα μειονότητας της Θράκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM