EETT: Internet για όλους με 28 ευρώ και ταχύτητα 10Mbps

H EETT προτείνει Internet για όλους με 28 ευρώ και ταχύτητα 10Mbps Facebook Twitter
PIXABAY
0

Ίντερνετ για όλους με την χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα download 4Mbps και ανώτατο όριο χρέωσης τα 28 ευρώ προτείνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Δημόσια διαβούλευση για την ενσωμάτωση στις υποχρεώσεις της καθολικής υπηρεσίας της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης, η ΕΕΤΤ προτείνει να γίνουν οι αναγκαίες αναβαθμίσεις του δικτύου της χώρας ώστε όλοι οι συνδρομητές να έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνική σύνδεση με ονομαστική ταχύτητα download τουλάχιστον 10 Mbps και εγγυημένη 4 Mbps και upload 1 Mbps, ή τουλάχιστον 30 GByte διαθέσιμα το μήνα σε περίπτωση που η υπηρεσία δεν προσφέρεται με flat rate χρέωση.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα συνδυάζονται με δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά ή χρόνο ομιλίας 1.500 λεπτών το μήνα προς σταθερά ή σταθερά και κινητά δίκτυα και θα προσφέρεται με μέγιστη επιτρεπτή χρέωση τα 28 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μέσα από γεωγραφικά εξομοιωμένα τιμολόγια που θα θέσουν σε εφαρμογή οι πάροχοι.

Προτείνει ακόμη, η καθολική υπηρεσία να επεκταθεί σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο ταχύτητας ίσης ή μεγαλύτερης από 4 Mbps είναι διαθέσιμη επί του παρόντος στο 97% του συνόλου των Ελλήνων συνδρομητών που λαμβάνουν υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και ένας αριθμός συνδρομητών που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται περίπου στους 20.000 στους οποίους για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να δοθεί σήμερα υπηρεσία πρόσβασης στο διαδίκτυο.

H πρόταση για τις συγκεκριμένες ταχύτητες σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δημόσια διαβούλευση, βασίζεται στον Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Επιτροπής Επικοινωνιών (COCOM), ο οποίος αναφέρει ότι ο « ρυθμός μετάδοσης δεδομένων που θα προσδιοριστεί θα χρησιμοποιείται σε εθνικό επίπεδο: i) σε τουλάχιστον σε 50% όλων των νοικοκυριών και ii) σε τουλάχιστον 80% όλων των νοικοκυριών με ευρυζωνική πρόσβαση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM